11.02.2015

PIZZA

Har hatt cravings for pizza i lang tid, og kom over denne lette og sunne oppskriften. Den smaker også helt fantastisk! Sprø bunn på utsiden og myk inni. 


Pizzabunn

1,5 dl bokhvetemel
1,5 dl glutenfri havregryn
1 ts fiberhusk
2 ts bakepulver
3 ts chiafrø
2,5 dl lunket vann 

Topping

1/2 gul løk
3 hvitløksfed
1/4 fersk chilli
En håndfull fersk spinat
1 ts cajennepepper
1/2 ts gurkemeie
2 ts organo
Kvernet pepper 
Ost

Kokosolje til steking og smøring.



Forvarm ovnen til 180 grader. Foodproser havregrynen og bland alt sammen utenom chiafrøene. La røra stå å svelle i 10 min for at fiberhusken skal få virke. Smør koksolje på et bakepapir. Stek toppingen med først å brune løken og chilien før spinaten til slutt. Bland inn chiafrøene i røra rett før den fordeles på stekebrettet. Stek pizzabunnen på nederste rille i 15 min alene, før toppingen plasseres på med litt ekstra pepper og organo på toppen. Stek igjen til osten har blitt gylden og nyt!



- C.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar